Kérdéseimmel kihez forduljak?

Nem csak a gyerekeknek lehetnek kérdéseik, hiszen nekünk felnőtteknek is rengeteg olyan szituáció van az életünkben, amikor jó lenne valakihez fordulni és megkérdezni tőle, ami bántja a lelkünk vagy tanácsra lenne szükségünk. A gyerekeim is számos kérdést tesznek fel nekem nap, mint nap, amire készségesen és a legjobb tudásom szerint szoktam válaszolni, ezek a kérdések néha nagyon egyszerűek, de olyanokat is szoktak néha kérdezni, amire kicsit nagyobb utánajárást is igényel, aminek eleget is szoktam tenni. De mi a helyzet, ha egy felnőttnek lenne szüksége segítségre és kérdései lennének egy – egy téma tekintetében. Nekem most aktuálisan ilyen volt az a helyzet, amikor a fürdőszoba felújítását kezdem meg és nagyon tanácstalanul kezdtem neki, de szerencsére rátaláltam az interneten egy remek oldalra, ahol a terveimre és a hozzájuk tartozó kérdéseimre választ találtam.

Nem tudtam eldönteni, hogy teljes fürdőszoba felújításba kezdjek, ami azt takarja, hogy a még a vakolatot is le kell vernie a szakembereknek és akkor úgy tudnak villany és víz – gáz csöveket cserélni. Ennek a felújításnak köszönhetően, akkor maga a fürdőszoba és a benne található mosdók, zuhanytálca is áthelyezésre kerülhet. Vagy maradjak egy egyszerűbb megoldásnál, amely azt takarja, hogy a csempét átcseréljük és egy új zuhanytálcát szerelünk be a régi helyére.

Mivel nem volt annyi időnk a felújításra, mert szükségünk volt a fürdőszobánkra, ezért a második verziót választottunk és ehhez a koncepcióhoz kezdtünk el ötleteket nézelődni. Mivel kicsit tanácstalanok voltunk a férjemmel, ezért ez a remek oldal, amit az interneten találtuk, nagyon nagy segítségünkre volt. Maga az oldal nagyon jó cikkeket és bejegyzéseket tartalmaz, amely tanácsokra a kezdő és már a felújítást végző lakástulajdonosoknak is szükségük van. Minden megtalálható itt, ami egy kis és nagyobb felújításnál elengedhetetlen. Amilyen kérdések megfogalmazódtak bennünk a férjemmel, azon kérdésekre ezen a remek oldalon mindre megtaláltuk a választ bejegyzések formájában.

fürdőszoba

Minden bejegyzés aranyat ért, olyan remek tanácsokat adott számunkra is az oldal, például, egy remek összeállítást is olvastunk az oldalon, amely a csempékről szól, mi divatos és mi számít majd évek múltán is maradandó lesz. Nagyon érdekes színvilágú csempékről olvashattunk, a feketéktől kezdve a kékig. Mindenki önmaga döntheti el, hogy milyen színű lesz a csempe a fürdőszobájában, ám jó tudni, hogy hány évre tervezi az ember az adott színt, hogy mennyire unja majd meg a fürdő színét. Egy nagyon visszafogott bézs szín jobb megoldásnak mutatkozik, mivel a kiegészítőket könnyebb évek alatt lecserélni, hogyha éppen megunás tárgyává lettek volna a fürdőszoba kilépők, vagy a törülközők. Így választottunk mi is a férjemmel, egy szép bézs színű csempét, és ami csodálatos volt az oldalban, hogy a kérdésünkre miszerint hogyan rakassuk le a csempénket, milyen lerakási technikák léteznek, azért is érdekelt ez minket, egyrészt esztétikailag mi lenne megfelelő a fürdőszobánkba, másrészt, hogyha a burkoló szakemberekkel tárgyalunk ne lássanak minket teljesen amatőrnek. Ebben a bejegyzésben találtuk meg, hogy létezik sima lerakási mód, és diagonál is, a diagonál nagyon szép és ezt is választottuk a mi fürdőszobánkba is. Ez a technika kicsit bonyolultabb a szakembereknek, de sokkal látványosabb és még a fürdőszobát optikailag fel is nagyítja. Nagyon hálásak vagyunk ennek a remek oldalnak, hiszen az összes felmerülő kérdéseinkre a bejegyzéseiben megtaláltuk a választ.