(új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér.

Nekem volt egy jó kérdésem, nem is olyan régen, mégpedig, hogy hogyan is lehetne elindítani egy vállalkozást, már ha valaki nem csak szimplán egyéni vállalkozóként katázna, hanem valamilyen társas vállalkozási formában szeretné elindítani a tevékenységét. Nos, erre már tudom is a jó választ és nemsokára el is árulom nektek: (új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér.

A jó válaszok kulcs abban rejlik, hogy az ember jó kérdéseket kap. Édesanyám is jó kérdéseket tett fel a hétvégén, amikor érettségiztetni volt egy vidéki középiskolában kémiából. Azt gondolná az ember, hogy az emelt szintet csak az választja, aki tud is és akar is, de mégis azt mutatja a gyakorlat, hogy ez nem mindig ennyire evidens. Anyukámnak többször is kellett olyan kérdéseket feltennie, hogy jó válaszokat kaphasson, amiket igazából nem is nagyon tehetett volna fel. De fura dolog ez az érettségi ebből a szempontból, mert elvileg nem is lehet nagyon kérdezni a bizottságnak, szegény felelőnek mindent magától kell elmondani. Pedig az egyetemen is kérdezhetnek a tanárok, ha egy vizsga alkalmával valaki nem tud mindent.

Nehéz jó kérdéseket feltenni, legalább olyan nehéz, mint jól válaszolni. Hiszen az sem jó, ha túl egyértelmű, netán a válasz is benne van a kérdésben, de az sem jó, ha annyira messze van a kérdés a választól, hogy a dinóktól meg az ősrobbanástól kell elkezdeni a válaszadást. Olyan témakörökben szívesen válaszolok bármilyen kérdésre, amivel jobban képben vagyok. A cégalapítás ügye mondjuk pont ide tartozik, de ez sem volt mindig így.

Vannak olyan kérdések, amik megválaszolására nem pillanatok állnak rendelkezésre, hanem hetek, vagy akár hónapok is. Ekkor azért bőven van idő arra, hogy az ember tájékozódjon és felkészüljön a válaszadásra. Én nagyon szeretek utána olvasni és keresgélni a neten, mert mindig úgy érzem, hogy ezzel is csak több leszek és többlet tudásra teszek szert. Aztán a végére vagy tiszta képet kapok, vagy még egy kicsit torzat, de az ismereteink bővítésének csak mi magunk szabhatunk határt, más már azt hiszem, hogy a mai világban nem.

Igazság szerint ennek a hozzáállásnak köszönhetően jutottam el oda is, hogy a cégindítással kapcsolatos dolgokkal is képbe kerültem. (új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér. Ez volt az egyik gondolat, ami megfogott, amikor először a topcegalapitas.eu oldalára keveredtem.

Nem én voltam a felbujtó, hanem egy ismerősöm kért segítséget, aki kevésbé ügyes ezekben a témakörökben. Én meg szeretek és azt hiszem, hogy tudok is keresgélni, de az is igaz, hogy ez számomra is egy teljesen ismeretlen témakör volt. Aztán rátaláltam a topcegalapitas.eu-ra.

(új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér. Mit is jelent ez pontosan? Hát azt bizony, ami le van írva. Hogyha valaki a topcegalapitas.eu segítségével indítja el a vállalkozását, akkor az vagy egy egyszeri pénzösszeggel jár, ami 16 900 Ft, vagy pedig ingyen van, hogyha nem csak a cégalapítás a kérés, hanem a székhelyszolgáltatás is.

Különböző csomagokból lehet választani, ha megnézitek a weboldalt, akkor ti is meglátjátok. Meghatározza az árat az, hogy kft-t akar-e alapítani valaki, vagy bt-t. Az, hogy melyik éri meg jobban egy olyan kérdés, amiről nem árt kikérni a könyvelőnk véleményét, vagy egy adótanácsadót is meg lehet róla kérdezni. Nem azért, merthogy mi magunk nem tudunk róla kellő módon informálódni, hanem azért, mert ez egy annyira gyorsan változó terület, ahol az tud igazán képben maradni, aki napi szinten követi a fejleményeket. Én az ő szavára adnék ebben a kérdésben, hogy bt vagy kft.

A cégalapítás szempontjából a kft alapítás 16 900 forintba kerül, plusz áfa. Ebben az van benne, hogy egy ügyvéd segítségével létrehozzák nekünk a kért paraméterekkel a cégünket. A létrehozás azt jelenti, hogy elkészítik a hivatalos alapító dokumentumot, amit az ügyvédnek ellen kell jegyezni és el kell indítani a bejegyeztetés folyamatát a cégbíróság felé. A 16 900 forintba ez mind benne van, ahogyan az is, hogy egy órában megkérdezzük a felmerülő problémákat tőlük. Azt viszont, hogy milyen módon szeretnénk adózni, nekünk kell tudni – erről érdemes a legapróbb részletekig egyeztetni a könyvelővel, adótanácsadóval.

Nézzük a másik opciót, aminek már a neve is nagyon csábító, hiszen benne van a mágikus “ingyen” szó. Leszögezném, hogy ne arra gondoljatok, hogy itt semmiért nem kell fizetni. Nem erről van szó, hanem arról, hogy a cégalapítást ingyenesen végzik nekünk, hogyha közben igényeljük tőlük a székhelyszolgáltatást is.

A székhelyszolgáltatás azt jelenti, hogy nincs saját székhelyünk, és ezért bérlünk egy címet, legalábbis ebben az esetben. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a topcegalapitas.eu segítségével lehetőség van igénybe venni egy címet, amire bejelenthetjük az új cégünket. Azért lehet erre szükség, mert nem mindenkinek van a birtokában olyan székhely, vagy egyáltalán olyan cím, ami alkalmas lenne arra, hogy oda céget jegyeztessen be. Ez talán nem is feltétlen az alkalmas – nem alkalmas kérdés, hanem pusztán már a van – nincs kérdés. Egy albérletbe meg egyáltalán nem biztos, hogy lehet, vagy hogy jó ötlet egy céget bejegyeztetni, ugyanis, ha mondjuk onnan kiraknak, akkor át kell iratni a céget is, ami megint plusz költség. Arról nem is beszélve, hogy az is előfordulhat, hogy a tulajdonos nem járul hozzá, hogy ott legyen a székhely.

(új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér. Tehát erre vonatkozik, hogyha székhelyet kér valaki, akkor nem kerül pénzbe az apítás. Csak a székhelyszolgáltatást kell kifizetni, ami félévre plusz egy ajándék hónapra 29 900 Ft + áfa. Ez az ár abban az esetben érvényes, hogyha a budapesti székhely jónak bizonyul. Azonban arra is van mód, hogy egy olyan térségben válasszunk székhelyet, ahol nem kell iparűzési adót, vagyis IPA-t fizetni.

Bizony, ilyen is van. Némelyik község ugyanis ezzel igyekszik csábítóbbá tenni magát a cégek számára. A topcegalapitas.eu-nál ilyen helyen is be lehet jegyeztetni a céget, ami akkor lehet jó megoldás, ha a megállapított IPA olyan magasra rúgna, hogy jobban megéri inkább egy drágább székhelyet kifizetni. A drágább azt jelenti, hogy a 29 900 helyett 39 900 forint plusz áfa a szolgáltatás díja.

A székhely kapcsán még azt kell tudni, hogy mi jár hozzá. Amint már említettem 6+1 hónap az alap, amire megkapjuk papíron a székhelyet. Emellett átvesznek nekünk minden hivatalos levelet, amit iktatnak és továbbítanak. Valamint, ha igényünk van rá, akkor a bérleti díj magában foglalja a tárgyalók használatát is. Nézzétek meg a weboldalukon, hogy mennyire meggyőző tárgyaló kilátásokkal rendelkeznek, érdemes. Ha pedig lejár a szolgáltatás nincs más teendő, mint hosszabbítani.

Remélem, hogy ezzel a rövidke összefoglalóval sikerült jó magyarázatot adni arra, hogy pontosan mit is jelent egy olyan szalagcím, mint az ” (új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér.”. Szerintem ez sokaknak nem egyértelmű, vagy nehéz azon eligazodni, hogy ez hogyan is működik pontosan. De ismerve a topcegalapitas.eu leírásait már mindenki tudja, aki olvasta ezt a cikket, hogy honnan szerezhet további megbízható és hasznos információkat a cégalapítással, módosítással és székhelyszolgáltatással kapcsolatban.