Kíváncsi fáncsi Klári

  • Te honnan vásárolod a ruháidat?
  • Egy ruha webáruhából.
  • És az milyen?

Tette fel kérdéseit az unokahúgom, Klári. Ritkábban látom a drágát, mint szeretném, mivel több száz kilométer választ el bennünket egymástól, de az évi két, három alkalom, amikor találkozunk, mindig feldob és el is fáraszt egyben. Mivel a bátyám egyedül neveli őt (szegény sógorasszonyom belehalt a szülésbe), és már a szüleink sem élnek, én vagyok az egyetlen közeli nő a családban számára. Kisebb korában egyébként főleg a természetről és elektromos eszközök működéséről kérdezgetett, nem is mindig tudtam neki válaszolni, gyakran kellett puskáznom az internetről. Most, nagyjából egy éve kezdett érdeklődni, nevezzük úgy, hogy „lányosabb” dolgok után. Ha jól saccolom, három, esetleg négy év múlva majd nekem kell beavatnom a menstruáció rejtelmeibe is. Vagy tegyem meg most, hogy tudjon róla előre? Na. még meglátom, most ahogy észre vettem, az öltözködés lett a kedvenc témája.

Meg kellett mutatnom tövéről hegyére teljesen a webáruházat, ahonnan a ruháimat szoktam rendelni. Rengeteg ruhát átnéztünk és a kiscsajnak mindegyikről megvolt a véleménye. Az volt a kedvencem, amikor egy olyan ruha esetében, amit látott már rajtam, össze hasonlított a modellel. Jót nevettem magamban. Aranyos volt, ahogy illedelmesen próbálta elmondani nekem, anélkül, hogy megsértsen, hogy a modellen jobban áll, mint rajtam. Mondtam neki, hogy persze. A modellek azért vannak, mert tökéletes az alakjuk és tökéletesen áll rajtuk a ruha, de ez nem jelenti azt, hogy a világon mindenkinek olyan alakja van. Persze erre egyből az volt a kérdése, hogy akkor miért vannak „duci rucik” is az oldalon. Mondtam neki, hogy épp ez az egyik varázsa ennek az oldalnak, amivel elrabolta a szívemet: mindenkire gondol, és nem csak azoknak próbál ruhát eladni, akik modell méretűre próbálják éheztetni magukat.

Úgy láttam rajta, hogy megértette, hogy mennyire fontos és pozitív tulajdonság ez, főleg miután kiemeltem, hogy nagyon sok webáruház, vagy akár igazi üzlet, nem törődik azzal, hogy molettek számára is árusítson ruhákat. Itt persze azonnal jött a kérdés, hogy mi az a molett? Ennek a magyarázatát is figyelmesen meghallgatta. Örülök, hogy ilyen figyelmes gyerek, nagyon gyorsan tanul. Habár nem is csodálkozom ezen, hiszen aki ennyit kérdez, annak folyamatosan dolgozik az agya.

Ezután próbált meggyőzni, hogy rendeljünk ruhákat. Mondtam neki, hogy gyerek ruhákat nem árulnak ezen a webshopon, de ha szeretné, keresek neki egy olyat is. Na, ekkor lepődtem meg igazán: azt mondta, hogy ő nem szeretne most új ruhát amúgy sem, de nagyon szeretné látni, hogy hogy megy egy ilyen rendelés. Hát, nem volt nehéz meggyőznie, hisz épp volt néhány új darab, amelyekkel már lassan egy hete szemezgettem. Hagytam, hogy ő rakja be a ruhákat a kosárba, majd a felügyeletem mellett ő írta be a bankkártyámról a számokat is. A többi információt tulajdonképpen már tudta rólam a webáruház, hiszen évek óta innen rendelek és elmentettem az adataimat a böngészőbe.

Két napra rá érkezett meg a csomag. Klári legalább százszor olyan izgatott volt, mint én. Habár a rendelés után eltelt időt végig parázta, mert folyamatosan attól félt, hogy hamarabb kell hazamennie, mint ahogy megjön a csomag. Mondtam neki, hogy az lehetetlen, hiszen ő még hat napig itt lesz, és legkésőbb öt nap alatt mindig kihozta hozzám a futár a rendelésemet. Persze ez nem volt neki elég, hiszen az oldalon 3-tól egészen 14 napig írja a kiszállítás idejét. Na de végül is nem volt gond, időben megérkeztek a ruhák. Ő engedte be a futárt, majd miután aláírtam az átvételi papírt, szó szerint kitépte a kezemből a pakkot, és elkezdte lehámozni róla a csomagolást.

  • Azta! Ez pont olyan, mint a képeken. Felpróbálhatom majd én is? Légyszii…

Alig tudtam leállítani. Persze csodás volt látni, hogy ennyire örül egy ilyen apróságnak, de egy hosszú munkanap után mégsem arra vágyik az ember, hogy egy bezsongott gyerek áradozását hallgassa néhány új ruháról, akármennyire is szépek azok. Mire mindketten felpróbáltuk az összes darabot, hulla fáradtan estünk az ágyba. Másnap, szombaton utazott haza Klára, de előtte még elmentünk gyorsan fagyizni egyet. Az egyik új ruhámat vettem fel. Klára el volt ragadtatva. Megígértem neki, hogy nemsokára majd neki is rendelünk erről az oldalról. Igaz, hogy még csak elsős, de úgy nő, mint a gomba, egy, két év és már néhány XS-es darab tökéletes lesz neki.