Kérdések és válaszok a székhelyszolgáltatásról

Amikor valaki új vállalkozást alapít, nagyon sok dologban kell döntenie. És érdemes ezeket a döntéseket már jó előre meghozni. Ne gondoljuk, hogy olyan könnyű manapság ezt megtenni, de azt sem, hogy túl bonyolult.

A lényeg, hogy mindenek előtt alaposan gondoljunk át mindent, mert ha jó előre gondolkodunk és megfontoljuk a lehetőségeinket, egyszerűbb lesz a dolgunk. A cégalapítás egy hosszú távú döntés, ezért is érdemes rászánni az időt a válaszok kitalálására, a döntésem meghozatalára.

Így van ez a székhelyszolgáltatással is. Minden vállalkozásnak szüksége van székhelyre. Ez a székhely pedig többféle ingatlan is lehet. Mielőtt rátérnénk arra, hogy mit is nyújt a székhelyszolgáltató, kezdjük az elején.

A székhely használati engedély esetében felmerül a kérdés, hogy milyen ingatlan lehet székhely? A válasz nem is olyan bonyolult. Sokan azt gondolják, hogy csak olyan, ami a saját tulajdonában van annak, aki a céget alapítja. Ez azonban nem igaz, mert hivatalosan minden olyan ingatlan lehet székhely, ami egy cég vagy vállalkozó tulajdonában van és ezen kívül bármilyen olyan ingatlan, aminél a tulajdonos hozzájárul ahhoz, hogy ezt az ingatlant székhelyként használják. Ez esetben a két fél között egy megbízási viszonyt kell létrehozni. És akkor jöjjenek is a kérdések.

Mit csinál tehát egy székhelyszolgáltató? Röviden: vállalja, hogy cégünk székhelye lesz. Hogy kiteszi a cégtáblánkat az épületre úgy, hogy közterületről is jól látható legyen. Vállalja azt is, hogy átveszi a hivatalos leveleinket, ezeket beszkenneli és e-mailben el is küldi nekünk. Ráadásul saját ügyvéddel is rendelkezik.

Miért jó a székhelyszolgáltatást igénybe venni?

A szekhelyszolgaltatas24.hu szolgáltatásait azért érdemes igénybe venni, mert megkönnyítik, leegyszerűsítik az életünket. Hisz nem kell irodát fenntartanunk, nem kell külön alkalmazottat fizetünk az ilyen típusú ügyeink miatt. Sokan nem egy helyben dolgoznak, úton vannak, és nem valószínű, hogy pontosan akkor lesznek a székhelyen, amikor a postás érkezik a hivatalos levelekkel. Nagyon nagy bosszúság is lehet ez, különösen akkor, amikor egy fárasztó nap után még állhatunk sorba a postán. A másik dolog az, hogy sokszor ezek a levelek elkeverednek, ezért is jó, ha van egy székhelyszolgáltatónk, mert így ez ne fordulhat elő.

Mit kínál a székhelyszolgaltato24.hu?

Székhelyet, leegyszerűsítve. Mindezt pedig Budapesten több helyszínen és az iparűzési adó mentes Újlengyelben is. A székhely használati engedély természetesen itt is ugyanúgy elérhető, mint Budapesten. A további információkért érdemes ellátogatni a szekhelyszolgaltatas24.hu weboldalra, ezt tanácsoltam a barátomnak is.