Kíváncsiság, német nyelvtanfolyamok

A gyerekek folyton kíváncsiak mindenre. Ez miből van, ez hogyan készül, ezt miért kell? Az a bizonyos MIÉRT? Találkoztál már vele te is?

A gyerekszáj

A gyerekek folyton égnek a kíváncsiságtól, és minden érdekli őket. Persze ennek örülni kell, hiszen érdeklődő a gyerek, és ez fontos. De ez persze fárasztó dolog is, hiszen mindig mindenben napra késznek kell lenni.

Azért vannak pillanatok, amikor az ember fáradt, és nem biztos, hogy arra fel van készülve, hogy kérdések hadára válaszoljon.

A lányom kíváncsisága

Hanna 6 éves helyes kis szőke kislány. Cserfes, na és rá illik a fent említett kíváncsiság. Minden érdekli, amit pedig nem tud, megkérdezi. Múltkor hazafelé sétáltunk, és amolyan nagylányos érettséggel megkérdezte tőlem: Anya, Lili anyukája német nyelvtanfolyamokra jár. Milyen az a tanfolyam? Mire megválaszolhattam volna, még egy kérdést tett fel…

Örülök, hogy minden érdekli, mert ebből tanul, és amúgy is jövőre iskolába megy, jó ha érdeklik a dolgok. Persze azért tartok tőle egy kicsit látván, hogy Zsolti az unokatestvére mennyit küzd.letters-476148_640 Annyira leterhelik ezeket a szerencsétlen gyerekeket, pedig nekik még arra kellene figyelni hogy megszeressék a dolgokat. Ha már az elején leterhelik őket, és minden féle felesleges dolgot kell megtanulniuk, nem fogják szeretni. Egyik dolog jön a másikból. Ha nem szereti a betűket, akkor nem fogja szeretni a könyveket sem. Ugyan ez a helyzet a számokkal is. Pedig nagyon oda kell figyelni, hogy nehogy elveszítse az érdeklődését, és a kedvét.